Śniadaniowe miseczki na słodko prosto z piekarnika
Potrzebne będą ceramiczne miseczki odporne na wysoką temperaturę
Składniki na 2 owsiane miseczki:
-ok.6 łyżek płatków owsianych bezglutenowych
-2 małe jabłka pokrojone w drobną kostkę
-1 łyżka miodu
-1 łyżka wiórek kokosowych
-1 łyżka siemienia lnianego mielonego
-1 łyżeczka oleju kokosowego
-cynamon
-kardamon
Płatki zalewamy niewielką ilością wrzątku, przykrywamy na kilka minut. Do płatków dodajemy miód, wiórki kokosowe, siemie lniane i olej kokosowy. Mieszamy. Do naszych miseczek przekładamy łyżkę mieszanki, troszkę jabłek, szczyptę cynamony,kardamonu, następnie kolejną łyżkę płatków, jabłka, płatki i posypujemy cynamonem. Wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 10 minut.
Smacznego!
Składniki na 2 ryżowe miseczki:
-ugotowany ryż basmati/brązowy
-2 małe jabłka pokrojone w drobną kostkę
-miód
-cynamon
-masło
Do miseczek nakładamy na zmianę łyżkę ryżu, kilka kostek jabłka, pół łyżeczki miodu, pół łyżeczki masła, szczyptę cynamonu. Podobnie jak nasze owsiane miseczki, wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiekamy przez około 10 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz