sobota, 4 kwietnia 2015

Jajka faszerowane

Farsz z makreli

Składniki (ilość wedle uznania):
makrela (obrana z ości)
5 żółtek z ugotowanych wcześniej jaj
rzeżucha
ser żółty starty na małych oczkach
pół łyżeczki majonezu
pieprz

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i ucierać do uzyskania jednolitej pasty, a następnie formując małe kuleczki faszerować jajka.


Smacznego!!:)


Farsz z twarogu i awokado

Składniki(ilość wedle uznania):
twaróg
awokado obrane ze skórki i pokrojone w małe kawałki
rzeżucha
1 łyżeczka jogurtu greckiego
pieprz i sól

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i ucierać do uzyskania jednolitej pasty, a następnie formując małe kuleczki faszerować jajka.

Smacznego!!:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz