niedziela, 10 maja 2015

Dorsz w otrębach owsianych z migdałami,pestkami dyni i kaszą jaglaną

Składniki:
-filet z dorsza
-mąka (ja użyłam mąki ryżowej)
-otręby owsiane
-1 jajko
-płatki migdałów
-pestki dyni
-kasza jaglana
-sól
-masło klarowane lub olej kokosowy do pieczenia
plus ulubiona sałatka/surówka. W moim przypadku mix sałat+pomidor malinowy+szczypiorek+ocet jabłkowy+olej lniany+sól i pieprz

Solimy dorsza i obtaczamy w mące,a następnie w roztrzepanym widelcem jajku, otrębach zmieszanych z płatkami migdałów i pestkami dyni. Rozgrzewamy lekko na patelni masło klarowane albo olej kokosowy i na małej temperaturze smażymy dorsza z dwóch stron po około 8 minut na stronie. Gotujemy kaszę jaglaną według wskazówek na opakowaniu. Przygotowujemy sałatkę/surówkę.

Naprawdę smaczne danie!

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz